Zbog nepromišljenih izjava građana, životi vatrogasaca stavljaju se na kocku🧑‍🚒

Da je posao vatrogasaca opasan uopće nije potrebno isticati jer je poznato da svakim izlaskom na intervenciju oni riskiraju svoje živote kako bi spasili tuđe.

Bilo da je riječ o gašenju požara, spašavanju životinja s visina ili iz dubina, intervencijama na moru, u zraku i svega onoga s čime se vatrogasci svakodnevno susreću, često obavljaju svoj posao u iznimno opasnim okolnostima. No, postoje načini kako im i građani mogu pružiti malo sigurnije okruženje tijekom intervencije, a sve što je potrebno učiniti jest – dobro razmisliti i reći istinu!

Naime, prema riječima zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Rovinj, uz ionako iznimno opasne uvjete, građani ponekad stvaraju dodatnu opasnost za vatrogasce tijekom intervencija. Riječ je o intervencijama u kojima je zadatak vatrogasaca ugasiti požar stambenih objekata, drvenih kućica, alatnica, spremišta i slično. Kako bi to uspješno odradili u što bržem roku, pri izlasku na teren prvo postavljamo pitanje vlasniku objekta ‘Imate li unutra plina, nafte ili eksplozivnih naprava?’ kako ne bi naše dečke izložili dodatnoj opasnosti.

U većini slučajeva vlasnici odgovaraju da nemaju ništa zapaljivo, no to nažalost nije uvijek tako. Naši dečki svakodnevno riskiraju živote, a takvim činom ih se stavlja u dodatnu životnu opasnost“, objašnjava zapovjednik Gašpić.

➡️➡️ https://istrain.hr/index.php/istrain-arhiva/35482-ovo-bi-svi-trebali-znati-zbog-nepromisljenih-izjava-gradana-zivoti-vatrogasaca-stavljaju-se-na-kocku