17.OBLJETNICA TRAGEDIJE NA OTOKU KORNAT

Na otoku Kornat obilježena je 17. obljetnica tragedije u kojoj je 30. kolovoza 2007. godine stradalo 12 vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog. Prilikom gašenja požara na otoku Kornatu živote su izgubili: Dino Klarić, Ivica Crvelin, Ivan Marinović, Marko Stančić, Gabrijel Skočić, Hrvoje Strikoman, a od zadobivenih ozlijeda su u narednim danima preminuli Tomislav Crvelin, Ante Crvelin, Josip Lučić, Karlo Ševerdija, Marinko Knežević i Ante Juričev-Mikulin. Teško je ozlijeđen Frane Lučić.

više na

https://hvz.gov.hr/vijesti/17-obljetnica-tragedije-na-otoku-kornat/4726

 

17. godišnjica Kornatske tragedije 2007-2024

30. kolovoza,2024.godine diljem zemlje će se obilježiti 17. godišnjica Kornatske tragedije, najveće nesreće u povijesti hrvatskog vatrogastva, a u kojoj je živote izgubilo 12 vatrogasaca. Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković pozvao je sve vatrogasne postrojbe u Hrvatskoj da u petak, 30. kolovoza 2024., u 15:24 sati formiraju postroj vatrogasnih vozila i vatrogasaca u radnim uniformama. Također, pozvani su i da točno u 15:25 sati, sva postrojena vatrogasna vozila aktiviraju zvučnu i svjetlosnu signalizaciju u trajanju od jedne minute, iskazujući time počast svojim poginulim kolegama.

Smrtno stradali vatrogasci: Dino Klarić, Gabrijel Skočić, Hrvoje Strikoman Ivica Crvelin,Ivan Marinović, Marko Stančić ,Ante Crvelin ,Tomislav Crvelin ,Josip Lučić ,Karlo Ševerdija,Marinko Kneževič,Ante Juričev. 

Svim poginulim vatrogascima neka je vječna slava i hvala. Počivali u miru.

       🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹

Mrežna knjižnica »Miljenko Stojić« - GIFOVI

⚫️Dokumentarni film o najvećoj vatrogasnoj nesreći u Hrvatskoj